Месец: jun 2012.

U Prištini je danas u 13 sati izmereno 36 stepeni, a tako je u većini gradova na Kosovu. Lekari Hitne službe u Lapljem Selu savetuju građanima da bez preke potrebe ne izlaze u periodu od 10-17 sati kao i da uzimaju što više tečnosti.

Bajkeri danas kreću ka Mitrovici, uveče koncert “Harli-Dejvidson klub Srbije” a sutra u severnom delu Kosovske Mitrovice humanitarna akcija “Bajk-rok misija 2012”.

Predsednik SNV Milan Ivanović kaže da od nove vlasti u Beogradu očekuje da ispuni predizborna obećanja o Kosovu.

Kosovska strateško – akciona mreža  (KSAM) traži hitnu osudu akcija kosovske policije zbog prekomerne sile i brutalnosti prema građanima srpske nacionalnosti  tokom proslave Vidovdana.

Šef Misije OEBS-a na Kosovu, ambasador Verner Almhofer pozvao je nadležne na temeljnu istragu incidenata i navoda o prekomernoj upotrebi sile od strane nekih policijskih službenika tokom obeležavanja Vidovdana.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da su napadi na srpske civile na Kosovu i Metohiji, poput onih tokom obeležavanja Vidovdana, neprihvatljivi i da predstavljaju otvorenu provokaciju u trenutku kada je potrebno smirivanje tenzija u južnoj pokrajini pred nastavak dijaloga.

Odbor za proceduralna pitanja Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope (PS SE) jednoglasno je odbio da raspravlja o ukidanju imuniteta bivšem švajcarskom senatoru Diku Martiju, pa on neće moći sa svedoči u procesu za ilegalnu trgovinu organima.

Premijer Kosova Hašim Tači prisustvovao je konferenciji Evropske mirovne misije na Kosovu i rekao da će međunarodna kontrola nezavisnosti Kosova biti okončana krajem ove godine.

Odlazeći predsednik Albanije Bamir Topi počeće danas dvodnevnu posetu Kosovu.

I ove godine u Prilepcu,rodnom mestu svetog kneza Lazara, obeležena je centralna proslava Vidovdana u Kosovskom Pomoravlju.

KFOR oštro osuđuje napad na pet autobusa sa srpskim putnicima koji su gađani molotovljevim koktelima, u blizini hotela “Viktori” u centru Prištine.