Месец: mart 2014.

U takmičenju Mini-Maksi lige, ekipa škole fudbala iz Gračanice podelila je prvo mesto sa timom iz Novog Pazara i plasirala se na završni turnir.

Portparolka visoke predstavnice EU Maja Kocijančič izjavila je da stav Srbije prema ukrajinskoj krizi neće biti tema današnjeg dijaloga Beograda i Prištine u Briselu.

Petar Miletić izjavio je da zahtev o skidanju zakona o opštim izborima sa dnevnog reda nije prihvaćen, te da je sve izvesnije da predstavnici manjina neće učestvovati na narednoj sednici Skupštine Kosova.

Milovan Drecun izjavio da će Zajednica srpskih opština biti formirana tek posle vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu, koji se očekuju u maju ili junu.

Pokret Samoopredeljenje i manjine neće glasati za raspuštanje kosovske skupštine čime se narušava dogovor DPK i DSK o izborima, piše prištinski dnevnik Tribuna.

Optuženima za zločine iz izveštaja Dika Martija će se suditi pred specijalnim sudom u Hagu, a ne u Prištini kao što je tražila kosovska vlada, saznaje Tanjug iz diplomatskih izvora u Briselu.

Grupa od 12 osnovaca iz opštine Klina sa Kosova i Metohije posetila je danas toranj na Avali zajedno sa ministarom Aleksandarom Vulinom, koji je poručio da će Srbija toj deci obezbediti bolji život.

Vulin je izjavio da će sutrašnji pregovori u Briselu biti teški, ali je poručio da srpska delegacija odlazi na najvišem nivou i da će pokazati da će posvećenost nove vlade Briselskom sporazumu i daljim pregovorima ostati nepromenjena.

Bivši komandir policije u severnom delu Kosovske Mitrovice Dragoljub Delibašić premešten je iz pritvora u Prištini u pritvor u Kosovsku Mitrovicu, izjavila je jutros portparolka Euleksa Irina Gudeljević.

Humanitarni koncert u Kumanovu za pomoć Srbima sa Kosova organizovan je u nedelju, uz zalaganje navijača Crvene Zvezde i Kulturno informativnog centra Spona.

Poslanici manjinskih zajednica odlučili su da ne učestvuju u radu Skupštine Kosova sve dok se Nacrt zakona o izborima ne povuče sa dnevnog reda.

Bivši komandir policije u severnom delu Mitrovice Dragoljub Delibašić biće premešten iz Prištine u pritvor u Mitrovicu, potvrdio je njegov advokat Miodrag Brkljač.

Slobodan Petrović je izrazio nezadovoljstvo zbog uvođenja Nacrta Zakona o izborima u skupštinsku proceduru ističući da na to pitanje treba gledati mimo stranačkih interesa.

Fudbalska reprezentacija Kosova sastaće se sa reprezentacijama Turske i Senegala u prijateljskim utakmicama, prenela je danas agencija.

Restrikcije vode na centralnom Kosovu prisutne su tokom cele godine, ali je problem vodosnabdevanja izraženiji tokom letnjih meseci. Zbog toga sve više građana kopa bunare u svojim dvorištima. Opština Gračanica je odlučila da pomogne.

Uređenje centra Gračanice i parka u Lapljem Selu i asvaliranje puta ka naselju Padalište su projekti koje će u narednom periodu sprovoditi opština.