Месец: avgust 2014.

Nedopustivo da se u 21. veku ne zna ili skriva istina o sudbini ljudi stradalih u nezapamćenim zločinima nad srpskim življem, zaključeno na sastanku porodica nestalih s Kosova sa Đurićem i Odalovićem.

Predstavnici Srpskog nacionalnog veća smatraju da izjavom o izdavanju naloga za hapšenje Stevana Vulovića i Slaviše Ristića, v.d šefa Euleksa Žoel Vašter argumentovala tvrdnje da Euleks poseduje tajne spiskove za hapšenje Srba.

Marko Đurić kritikovao Euleks zbog izdavanja naloga za hapšenje sadašnjeg i bivšeg gradonačelnika Zubinog Potoka, Stevana Vulovića i Slaviše Ristića, založivši se za rešavanje tih problema kroz dijalog sa misijom.

Vršilac dužnosti šefa Euleksa Žoel Vašter  izjavila je da su izdati nalozi za hapšenje gradonačelnika Zubinog Potoka Stevana Vulovića i bivšeg predsednika ove opštine Slaviše Ristića.

Srbija će umeti da zaštiti svoj narod i svoju teritoriju, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić prilikom obilaska baze Merdare.

Zamenik premijera Kosova Slobodan Petrović izrazio je očekivanje da će se naći način da predsednik Skupštine Kosova bude izabran, ali nije isključio mogućnost održavanja novih parlamentarnih izbora.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić posetiće danas sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem pripadnike Žandarmerije u bazi Merdare.

Na današnjem skupu u Gračanici, porodice nestalih Srba sa Kosova zatražile su da se pronađu njihovi najmiliji. Skup je održan povodom Međunarodnog dana nestalih.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić smatra da je izjava kosovskog ministra Envera Hodžaja da Srbi podržavaju proruske snage u Ukrajini propaganda.

„Euleks ne pravi razliku na nacionalnoj osnovi kada je u pitanju sprovođenje vladavine zakona i potpuno je lažno i neosnovano da se tako nešto može desiti, saopšteno je iz ove misije EU.

Milorad Trifunović poziva predstavnike kosovskih institucija, međunarodne zajednice i građane koji nešto znaju o nestalim Srbima da prijave istražiteljima i na taj način pomognu u rasvetljavanju njihove sudbine.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zatražila je od vlasti u Prištini i međunarodne zajednice da ulože maksimalan napor na rešavanju pitanja sudbine 1.711 nestalih na Kosovu.

Tužilastvo za ratne zločine i Udruženje porodica kidnapovanih i nestalih sa Kosova i Metohije zatražili su danas da se što pre oformi Specijalni sud za ratne zločine počinjene na Kosova.

Predstavnici Ambasade SAD i kancelarije EU na Kosovu izrazili su očekivanje da će kosovski lideri poštovati odluke Ustavnog suda u vezi sa izborom predsednika Skupštine.