Месец: februar 2015.

Premijer Kosova Isa Mustafa je danas u Mitrovici izjavio da se o Trepči neće razgovarati ni sa kim, sem s rudarima koji rade u Trepči, jer se radi o bogatstvu Kosova.

Jutros oko 6 časova i 30 minuta u severnom delu Kosovske Mitrovice bačena je eksplozivna naprava,najverovatnije ručna granata M75, potvrđeno je iz Policije.

U napadu na putnički autobus Tandems koji saobraća na liniji Štrpce-Beograd povređena je jedna putnica,a pričinjena je i materijalna šteta na autobusu.

Topola, stara preko 30 godina, često zadaje muke meštanima Gračanice u glavnoj ulici kraj mosta. A isušene grane koje se lome pri svakom jačem vetru predstavljaju dodatnu opasnost za prolaznike.

„Euleksova međunarodna anketa je pokazala da Kosovska policija uživa najveće poverenje od svih kosovskih institucija“, izjavio je šef Euleksa Gabriel Meuči.

Preko 120 nevladinih organizacija na Kosovu zatražilo je smenu kosovskog ministra Valjona Muratija, zbog izjave u kojoj je za migraciju kosovskih Albanaca okrivio manjinske zajednice koje, kako je rekao, imaju povlašćen položaj.

Savetodavna komisija za ljudska prava UN na Kosovu zatražila je od Unmika da, zbog toga što nije sproveo efikasnu istragu povodom otmice i nestanka Dragana Stevanovića i Ivana Majstorovića, javno prizna odgovornost i da se izvini porodici.

Lista Srpska nije učinila dovoljno da zaštiti Aleksandra Jablanovića, kaže novinarka iz Kosovske MitroviceTanja Vujisić, ističući da su srpski predstavnici u kosovskim institucijama mogli mnogo više da učine za svog ministra.

Svedok Faik Hiseni rekao je danas na suđenju lideru SDP Oliveru Ivanoviću da ga nije video na dan ubistava Albanaca 1999. godine, ali je dodao da zna da je Ivanović bio vođa jedne paravojne formacije.

Kosovski premijer Isa Mustafa izjavio je da je zakon o Specijalnom sudu u pripremi, kao i da se radi na ustavnim promenama koje su za to neophodne.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je da Srbija ne priznaje nikakav sud u Đakovici koji raspisuje poternice za navodne ratne zločince, dodavši da vreme i mesto izdavanja poternice kao ni izbor ljudi “nisu slučajni.”

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Skender Hiseni izjavio je u Rimu da Beograd treba da krivično goni svoje ratne zločince kao što će to činiti Priština sa bivšim pripadnicima Oslobodilačke vojske Kosova u budućem Specijalnom sudu.