Месец: septembar 2016.

Delegacije Beograda i Prištine nisu postigle dogovor o primeni Sporazuma o telekomunikacijama, a direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ističe da Beograd nije pristao na stvaranje “telekomunikacionih enklava” za Srbe.

Kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri ocenila je kao neprihvatljivo Hapšenje direktora kosovske policije za region Mitrovice Nehata Tačija, piše danas prištinski dnevnik Zeri.

Službenici MSP danas su u pratnji generalnog sekretara Veljka Odalovića i zamenika direktora Kancelarije za KiM Željka Jovića obišli manastir Gračanicu. Upoznavanjem kulture i istorije ovog kraja imaćemo obavezu da branimo sve naše svetinje, poručuju buduće diplomate.

Nakon sastanka predstavnika radnika “DD Karačevo i “Ruda i keramika Kosova“ sa ministrom za rad i socijalno staranje Arbanom Abrašijem, dogovoreno je da se od oktobra nastavi isplata privremenih penzija nekadašnjim radnicima ovih preduzeća.

Hapšenje direktora policije za region Mitrovice na najbolji način predstavlja normalizaciju odnosa sa Srbijom, kaže Glauk Konjufca. Poslanik Samoopredeljenja kritikovao premijera Kosova i ministra policije što na današnjoj sednici nisu pomenuli slučaj hapšenja Nehata Tačija.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su N.T. (1976) iz Uroševca, na osnovu raspisane poternice po naredbi Višeg suda u Nišu zbog krivičnog dela terorizma, saopštilo je upravo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Službenici Ministarstva spoljnih poslova Srbije danas i sutra će boraviti na Kosovu, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Ovo će biti druga poseta predstavnika MSP tokom ovog meseca.

Šefica misije Euleks  Aleksandra Papadopulu, sastala se danas sa predsednicom Ustavnog suda Kosova Artom Hajrizi, sa kojom je razgovarala o saradnji misije Evrpske unije za vladavinu prava i pravosudnih organa Kosova.

Srpska pogranična policija uhapsila je jutros direkora Policije Kosova za region Kosovske Mitrovice Nehata Tačija, navodi “Gazeta ekspres” a prenosi portal Njuznau.

Pod sloganom “Neću da brigam, hoću da se igram” u Kosovskoj Mitrovici će od 3. do 9. oktobra nizom aktivnosti biti obeležena Dečja nedelja.