Месец: april 2018.

Sutra se obeležava Međunarodni dan rada. Građani Kosova ovaj praznik dočekuju sa visokom stopom nezaposlenosti. Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović tvrdi da na teritoriji lokalne samouprave kojom rukovodi ima oko 2. 000 nezaposlenih lica.

Premijerom filma „Izvan granica realnosti“ u Gračanici će zvanično početi da radi bioskop koji se nalazi u Domu kulture.

Predsednik Kosova Hašim Tači saopštio je da je zabrinjavajuće to što je Srbija uhapsila srpskog pripadnika Bezbednosnih snaga Kosova (BSK) Miloša Šošića na prelazu Končulj kod Bujanovca.

Veterani fudbalskog kluba Gračanica osvojili su prvo mesto na turniru u Banja Luci koji već desetu godinu organizuje Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i veterani FK Vrbas iz Banja Luke.

Ministri u Vladi Srbije dobili su instrukcije da prilikom svakog susreta sa svojim kolegama iz inostranstva posebnu pažnju u razgovorima posvete problemu KiM, a to se posebno odnosi na sastanke sa zvaničnicima onih zemalja za koje se pretpostavlja da bi mogle da povuku priznavanje Kosova.

Do kompromisa o Kosovu teško će doći, ali mi moramo da se ponašamo odgovorno i ne smemo na ponašanje Prištine, tipa ’’radite vi Srbi šta hoćete, mi smo nezavisni’’, da uzvraćamo da onda “nećemo ništa”, poručio je predsednik Aleksandar Vučić.

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun kaže za RTS da je način na koji Albanci žele da definišu statut ZSO suprotan briselskom dogovoru i dodaje da je pitanje šta će pisati u tom statutu. Ako bude neprihvatljiv za nas, nema ništa od toga, poručuje Drecun.