Месец: jun 2019.

Posle kraće i teške bolesti u večernjim satima 29. juna 2019. preminuo je doktor specijalista hematologije Zoran Mitrović.

Članovi Planinarskog saveza Srbije i njegovih podružnica “Кopaonik” iz Leposavića i “Uspon” iz Štrpca su povodom Vidovdana organizovali pohod na Ljuboten, najvisočiji vrh Šar-planine od 2499 metara nadmorske visine.

Jedan od vodećih pripadnika bivše OVK na području Nerodimlja, Šukri Buja, dobio je poziv za saslušanje od Specijalnog tužilaštva pri Specijalnom sudu u Hagu za ispitivanje i procesuiranje zločina na Kosovu tokom 1998. i 1999. godine.

Paulovnija, ili kako je zovu “carsko drvo”, pravi je čuvar životne sredine koji raste neverovatno brzo i proizvodi mnogo kiseonika. Ovu kulturu u Gračanici od 2014. godine uzgaja Živojin Ćirković. On u svom rasadniku ima oko 30.000 sadnica.

U četiri opštine na severu Kosova od sutra neće raditi prodavnice u kojima već par dana vlada nestašica nekih od osnovnih životnih namirnica poput mleka, mlečnih proizvoda, mesa i brašna.

Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafa izjavio je da je podneo tužbu protiv ministra odbrane Aleksandra Vulina jer, kako kaže, koristi “vulgaran i uvredljiv termin Šiptar”, što Mustafa vidi kao “institucionalizaciju govora mržnje protiv Albanaca i širenje fobije prema Albancima u Srbiji”.

Fizički napad prištinske delegacije na predstavnika Srbije na sastanku CEFTA, u Valoni, govori o tome kolika je nervoza u njihovim redovima, ocenio je predsednik Aleksandar Vučić.