Месец: jul 2019.

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je, tokom susreta sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Nebojšom Stefanovićem, da je Kosovo za Rusiju sastavni deo Srbije i da će Moskva nastaviti da pruža podršku Srbiji u sprečavanju ulaska Kosova ne samo u Interpol, već u sve međunarodne institucije.

Građani Opštine Štrpce Srbi i Albanci već skoro godinu dana protestuju zahtevajući prekid radova na izgradnji hidrocentrale u ovom mestu, kojom bi se prema njihovim tvrdnjama, ugrozile reke Lepenac, Kaluđerka i Bolovanka, a time i pijaća voda kojom se stanovništvo snabdeva.

Kosovska policija saopštila je danas da je jedan Srbin priveden u Štrpcu zbog nelegalnog posedovanja oružja.

Albanski premijer Edi Rama danas je prvi put prokomentarisao ostavku Ramuša Haradinaja na mestu predsednika kosovske vlade i njegov odlazak na saslušanje u Hag, konstatacijom da je to što je Haradinaj uradio najnormalnija stvar i da je taj potez političko i taktičko pitanje.

Predsednik Kosova Hašim Tači sastao se sa predstavnicima KDTP-a i VAKAT-a iz parlamentarne grupe „6+“, sa ministrom Mahirom Jagdžilarom i poslanicima Dudom Balje i Brahimom Šabanijem, sa kojima je razgovarao o političkim događajima nakon ostavke premijera.