Месец: septembar 2020.

U Evropskoj službi za spoljne poslove nastavljen je rad na organizovanju nove runde sastanaka u okviru dijaloga Beograda i Prištine, jer više ne postoji potreba za karantinom, potvrđeno je Tanjugu u Briselu.

Prema poslednjim podacima Nacionalnog instituta za javno zdravlje na Kosovu koronavirusom zaraženo je još 46 lica, bez smrtnih slučajeva.

Zamenik premijera Kosova i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se sa ambasadorkom Finske Piom Stjernval i novoimenovanim ambasadorom Mađarske Jožefom Benceom. Na sastancima je bilo reči o aktuelnim pitanjima i nastavku saradnje, saopšteno je iz MLS-a.

Turistička organizacija Gračanice, po drugi put, organizuje obuku za konobare. Priliku da nauče kako da ugoste mušterije u gračaničkim restoranima imaju nezaposleni mladi ljudi, ali i oni koji su se već oprobali u ovom poslu.

Rušenje ilegalno izgrađenih objekata u Kosovskoj Mitrovici obustavlja se do daljeg, obavestila je danas na javnoj raspravi vlasnike i korisnike lokala glavna izvršna službenica opštine Severna Mitrovica Adrijana Hodžić. Ukoliko danas ne bude održana sednica i na njoj doneta odluka o stopiranju rušenja lokala na dve godine, građani, vlasnici i korisnici istih, za sutra najavljuju nove poteze, bez preciziranja o kakvim se tačno koracima radi.

U nastojanju da se pronađe kompromisno rešenje i spreči rušenje škole u Drajčićima, stare 116 godina, zvaničnici Ministarstva za zajednice i povratak su organizovali sastanak predstavnika Srba i Bošnjaka iz prizrenskog kraja.

U Plemetini, kod Obilića, danas oko 13 časova nepoznate osobe napale su osmogodišnjeg M. V. kada se vraćao iz škole, potvrdila je za RTV Kim dečakova majka Bojana Vuksanović. Porodica sumnja na pokušaj otmice.

Potpredsednik Udruženja veterana Oslobodilačke vojske Kosova Nasim Haradinaj je danas pred sudijom za prethodnih postupka Specijalizovanih veća u Hagu, kazao “da ne priznaje rad suda i da je sud prekršio Ustav Kosova”.