Месец: februar 2022.

Izložba slika i crteža pod nazivom “Pejzaži beznađa” Gorana Mihajlovića iz Šilova večeras je otvorena u Galeriji Doma kulture “Gračanica”. Posetioci će moći da pogledaju 25 odabranih radova ovog autora koji su nastali uporedo sa njegovim drugim likovnim istraživanjima.

Ministarka spoljnih poslova Kosova Donika Gervala sastala se danas u Prišini sa ministrom spoljnih poslova Mađarske Peterom Sijartom sa kojim je razgovarala o situaciji u Ukrajni, sankcijama upućenim Rusiji i regionalnoj stabilnosti.  

Komesar za proširenje Evropske unije Oliver Varhelji sastao se danas sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem sa kojim je razgovarao o potrebi obezbeđivanja regionalne stabilnosti jačanjem saradnje unutar regiona, dijalogom sa Beogradom.

Na današnji dan pre trideset i tri godine prvi put je na Кosovu i Metohiji emitovan celodnevni radijski program na srpskom jeziku. To je bio rezultat dugotrajne borbe zaposlenih u redakciji Radio Prištine i našeg naroda za ostvarenje jednog od osnovnih ljudskih i građanskih prava – prava na informisanje na svom jeziku, saopštio je UNS.

Tridesetosmoro dece sa teritorije opštine Gračanica otputovalo je jutros na zimovanje na Goču, zahvaljujući Gradu Кraljevu, koji je obezbedio smeštaj, i opštini Gračanica koja je obezbedila prevoz.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da zahtev Prištine da postane članica NATO-a, nije ideja Albanaca sa Kosova, već njihovih lobista u SAD i EU, čime žele da nateraju četiri zemlje EU, koje su članice vojne alijanse, da priznaju nezavisnost Kosova.

Bivši istaknuti član Srpske liste Branimir Stojanović kazao je u emisiji Slobodno srpski da će nastaviti političku borbu i najavio formiranje nove političke organizacije.  Stojanović je govorio i o dijalogu Beograda i Prištine, ZSO, održavanju srpskih izbora na Kosovu, Srpskoj listi..