Месец: jul 2023.

U Gračanici je održana osnivačka skupština Fondacije „Dr Sonja Rakočević” koja će pomagati lečenje dece na Кosovu. Cilj Fondacije je da pruži različitu socijalno zdravstvenu podršku deci i roditeljima koji se suočavaju sa velikim problemima tokom lečenja dece.

MTS d.o.o, podružnica Telekoma Srbije na Kosovu akvizirala je četiri operatora na Kosovu u periodu dok je na snazi bio Zakon prema kojem nismo imali obavezu prijave koncentracije u pogledu predmetnih akvizicija, oglasili su se upravo iz Telekoma Srbije nakon što je kosovska Uprava za zaštitu konkurencije pokrenula istragu protiv ćerke ovog preduzeća na Kosovu – MTS d.o.o.

Na međunarodnom turniru u Loparama u Republici Srpskoj, koji je organizovao Fudbalski klub Majevica, mališani OFK Dif (generacija 2013) iz Kosovske Mitrovice, okitili su se bronzanom medaljom.

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković u sklopu zvanične posete Кini, sastao se sa zamenikom ministra inostranih poslova NR Кine Deng Lijem, koji je istovremeno i generalni sekretar Sekretarijata za saradnju Кine i zemalja Centralne i Istočne Evrope u MIP NR Кine, sa kojim je, između ostalog razgovarao i o položaju Srba na Kosovu.

Predstavnici Beograda i Prištine u Briselu ne razgovaraju o pravima Bošnjaka i ostalih manjina na Kosovu. Tražićemo da se u okviru Zajednice srpskih opština uključi pitanje prava ostalih manjina koja su garantovana Evropskom konvencijom. Bošnjačka i ostale manjinske zajednice u ovom gradu, ali i na čitavom Kosovu nalaze se u izuzetno teškom položaju, jer moramo biti potlačeni od jedne ili druge strane da bismo na neki način bili zaštićeni, rekao je za Radio Kontakt Plus predsedavajući Skupštine opštine Severna Mitrovica, Nedžad Ugljanin.

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić je komentarišući izlaganje zamenika pomoćnika sekretara u Birou za evropska i evroazijska pitanja Stejt departmenta Gabrijela Eskobara u Kongresu rekao da se prvi put desilo da u Kongresu osude premijera Kosova Aljbina Kurtija.

Za ponedeljak se predviđa smena sunca i oblaka uz lokalnu mogućnost kiše u pojedinim predelima. U najtoplijem delu dana temperatura će dostići 30 podeok na Celzijusovoj skali.