Browsing: Dom kulture “Gračanica”

U okviru Vidovdanskih svečanosti večeras će na platou ispred Doma kulture “Gračanica” nastupiti popularni pop-rok bend Neverne bebe. Početak koncerta zakazan je za 21 čas.

U okviru Vidovdanskih svečanosti Dom kulture „Gračanica“ ogranizuje promociju knjige „Istorija srpske poezije Kosova i Metohije 1951-2022“ pisca i književnog kritičara Aleksandra B. Lakovića u utorak, 18. juna 2024. godine sa početkom u 20 časova.

U okviru obeležavanja “Vidovdanskih svečanosti” Dom kulture „Gračanica“ i Muzej žrtava genocida iz Beograda organizuju tribinu „Кozara 1942“ i projekciju dokumentarno-igranog filma „Dve Brankove Кozare“.

Duodrama „Uspomene Sare Bernar“ po komadu „Memoari“ Džona Marela, a u adaptaciji i režiji Staše Koprivice, sa Tanjom Bošković u glavnoj ulozi odigrana je u Domu kulture Gračanica. „Ovaj doživljaj je za nezaborav“, kazala je Boškovićeva nakon izvođenja predstave.

Dom kulture „Gračanica“, Narodna i univerzitetska biblioteka „Ivo Andrić“, Dom kulture „Stari Kolašin“ i PKC „Akvarijus“ organizuju promociju romana „Otkucaji duge“ autora Petra Todorovića i zbornika pesama „Đurđevdansko sastajanje“ Udruženja pisaca iz Kragujevca u Severnoj Mitrovici, Zubinom Potoku i Gračanici.