Browsing: Vesti

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić je danas šefu Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu Janošu Babiću ponovio da se Srbija oštro protivi i samom razmatranju zahteva Kosova da pristupi Savetu Evrope „mimo svih principa međunarodnog javnog prava“ – saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova.

Trend odlaska Srba iz Zavičaja, naročito u zemlje zapadne Evrope, a poseban problem je činjenica da odlaze mladi ljudi i to zbog posla, loše ukupne situacije i vrlo jakog političkog uticaja nad institucijama naglasila je koordinatorka Humanitarne organizacije „Kosovsko Pomoravlje“ Marija Vasić u 475. emisiji Slobodno srpski.

Za prvi radni dan u ovoj sedmici na centralnom Kosovu se prognozira oblačno vreme sa povremenim sunčanim intervalima.

U prisustvu velikog broja sugrađana, rodbine, kolega i prijatelja danas je na groblju u Rudaru sahranjena Slavica Radulović. Od naše koleginice danas su se u velikom broju oprostili mnogi koji su je voleli i poštovali.

Sa blagoslovom paroha orahovačkog, oca Milana Stanojevića, u organizaciji gimnazije Orahovac, juče je u hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Orahovcu održana radionica dekupaža.

Nokautom koji je zadao rivalu u ranoj fazi meča, MMA borac Mitrovčanin Aleksandar Mlata Vukosavljević upisao je i svoju drugu profesionalnu pobedu.