Browsing: Vesti

Nakon jučerašnjeg pisanja Kim radija o velikim oštećenjima kolovoza u Stefanovoj ulici u Čaglavici i navoda da se nedavno u ovoj ulici razlila kanalizacija, Info služba Opština Gračanica je danas obavestila našu redakciju da je Regionalna kompanija za vodosnabdevanje Priština u proteklom periodu „više puta investirala u ovoj ulici“ usled čega je „došlo do oštećenja“ i dodala da se „uskoro“ očekuje početak radova na zameni vodovodne cevi.

Komandant misije KFOR-a pod vođstvom NATO-a general pukovnik Ozkan Ulutaš je rekao da KFOR pomno prati razvoj događaja u pogledu bezbednosti nakon nedavne izjave kosovskog ministra obrane Ejupa Maćedoncija u kojoj je naveo da je Srbija rasporedila tri brigade u blizini Kosova.

Preduslov za normalan život je međusobno razumevanje. Jezik svojih sugrađana trebalo bi da učimo u školi kako bismo shvatili koliko smo zapravo slični i delimo iste probleme, rečeno je na prezentaciji “Rečnika reči koje nemaju prevod” i “Baze fraza” u Barabar centru u Prištini.

Stefanova ulica u Čaglavici rekonstruisana je krajem decembra 2022. godine kada je postavljen novi sloj asfalta. Međutim, nepunih 18 meseci kasnije kolovoz u njoj je ponovo pun velikih i dubokih udarnih rupa i oštećenja, a odnedavno se ovom ulicom razliva i kanalizacija.