Browsing: Vesti

Nakon što je saslušan u stanici policije u južnom delu Kosovske Mitrovice, Srećku Sofronijeviću iz Zvečana, određen je policijski pritvor do 48 sati. Mera daljeg zadržavanja ili oslobađanja očekuje se danas.

OFK Dif iz Kosovske Mitrovice, generacija 2015. sastaće se sutra, 14. aprila u Kragujevcu na utakmici osmine finala Minimaksi lige, sa FK Crvena zvezda. Utakmica počinje u 9h.

Kompanija “Elektrosever” koju je, u skladu sa dogovorom u Briselu, osnovao EPS i koja od početka godine snabdeva strujom građane u četiri opštine na severu Kosova pokazuje svoju posvećenost građanima na tom prostoru cenom električne energije koja je za pet odsto niža od cene bilo kog drugog snabdevača, izjavio je v.d. generalnog direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Dušan Živković.

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da se očekuje da će sledeći saziv Evropske komisije posvetiti još veću pažnju proširenju i naglasio da je perspektiva članstva Zapadnog Balkana u EU sada jača i jasnija nego ikada u poslednjih 20 godina, od samita u Solunu.

Kulturno umetničko društvo (KUD) Hvosno iz Gorazdevca organizuje humanitarni događaj pod nazivom “Bogu na dar – U susret Vaskrsenju Gospodnjem” koji će se održati danas, 13. aprila 2024. godine, s početkom u 17:00 časova, na platou škole u Gorazdevcu.

Isključenjem Rusije iz Saveta Evrope i zamrzavanjem glasačkih prava Azerbejdžanu – prevagu imaju države koje podržavaju članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama, zbog čega je manevarski prostor Srbije sužen, ocenio je za RTS Miloš Pavković iz Centra za evropske politike. Srbija može da lobira kod poslanika u Parlamentarnoj skupštini, kako bi se stvorila “blokirajuća manjina”, dodao je Pavković.

Na centralnom Kosovu je osvanulo vedro i sunčano jutro. Nešto malo oblaka se očekuje tokom drugog dela popodneva.

Na sceni u Gračanici je ponovo oživela predstava “Kući”, Ljudmile Razumovske, ovog puta premijerno u režiji Stefana Maksimovića i Dimitrija Rakočevića. Režiseri su istakli da je bitna poruka predstave za koju su sigurni, nakon reakcije publike, da je i shvaćena.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je danas da je Srbija zahvalna Gani na tome što poštujući međunarodno pravo i osnovne principe, sadržane u povelje Ujedinjenih nacija ne priznaje Kosovo i naglasio da će i Beograd čvrsto stajati uz Ganu, u zaštiti njenih interesa.

Udruženje ujedinjenih penzionera Kosovske Mitrovice je uputilo poziv penzionerima koji imaju niža primanja od 24.987,67 dinara da mogu da se jave i podignu pakete solidarne pomoći. Ove pakete obezbedilo je Udruženje penzionera Srbije.