Browsing: Vesti

Danas stupa na snagu odluka Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova o zameni vozačkih dozvola koje izdaje MUP Srbije za gradove na Kosovu, na kosovske vozačke dozvole. U naredna tri meseca, građani, pretežno srpske zajednice na severu Kosova, moći će da zamene vozačka dokumenta.

Prema najavama meteorologa, tokom poslednjeg dana radne sedmice očekuje nas delimično do potpuno oblačno i svežije vreme sa uslovima za lokalne pljuskove.

U Hali sportova u Lapljem Selu počeo je tradiconalni treći po redu humanitarni Vaskršnji turnir u stonom tenisu, u organizaciji Turističke organizacije Gračanice i Odeljenja za omladinu i sport opštine Gračanica. Prikupljena sredstva biće donirana dvanaestogodišnjem Luki Sekuliću iz Gračanice, koji boluje od portne hipertenzije i potrebno je da mu se izvrši zamena „peča“ na srčanom mišiću koji mu je ugrađen kada je imao četiri meseca.

Ambasador Nemačke u Prištini Jorn Rode naveo je povodom Dana Evrope da Nemačka podržava Kosovo na putu ka EU, ali i da evropski projekat ne bi bio kompletan bez zemalja Zapadnog Balkana.

Šef Delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora, navodeći da politika integracije podrazumeva i Srbiju i da bi na tom putu Beograd trebalo da sprovede reforme u oblasti vladavini prava i pravosuđa, ali i normalizuje odnose sa Prištinom.

Međunarodna organizacija za migracije (IOM) predstavila je elektronsku platformu za zajednice, koju je razvila nevladina organizacija Centar za zastupanje demokratske kulture (ACDC) u saradnji sa Kancelarijom za pitanja zajednica pri kabinetu premijera Kosova, a u okviru projekta “Podrška institucijama i zajednicama za izgradnju otvorenog i inkluzivnog društva na Kosovu”.