Browsing: Vesti

Sa 16 glasova protiv i jednim za odbornici Skupštine opštine Gračanica su na prvoj vanrednoj sednici odbili zahtev Ministarstva administracije lokalne samouprave za ponovno razmatranje Pravilnika o opštim uslovima o parcelaciji, propisima i postupku za izgradnju objekata i izdavanje građevinskih uslova za građevine u nadležnosti opštine iz 2018. godine.

Prvog dana vikenda na centralnom Kosovu očekuje se pretežno sunlano vreme. Kasno popodne ili uveče postoji mogućnost naoblačenja.

Monografija „Sa Cvejom“ posvećena velikom glumcu Branku Cvejiću promovisana je u Domu kulture „Gračanica“. O glumcu koji je između ostalih igrao i lik Baneta Bumbara govorili su urednica izdanja Beka Vučo, njegov prijatelj i saradnik reditelj Boris Liješević i glumac Svetozar Cvetković. Na velikoj sceni organizovano je i čitanje dramskog teksta „Urotnici“.

“Povodom informacije i odluke Vlade Кosova o produžetku procesa popisa stanovništva, gde je između ostalih navedena i Opština Štrpce kao jedna od Opština koja je zahtevala produžetak roka za popis stanovništva, ovim putem obaveštavamo javnost da niko od zvaničnika Opštine Štrpce nije uputio ovakav zahtev bilo kome, a po najmanje Vladi Кosova”, navedeno je u saopštenju ove lokalne samouprave.

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je danas da je pitanje vremena kada će Kosovo biti 47. članica Saveta Evrope (SE), reagujući tako na činjenicu da se na današnjoj sednici Komiteta ministara SE nije našlo pitanje članstva Prištine.

Platforma e-Opština, koja će građanima olakšati pristup opštinskim javnim uslugama pokrenuta je preko platforme e-Kosova koju podržava ministarstvo administracije lokalne samouprave, saopšteno je iz kabineta kosovskog premijera.

Trenutak kada je tačka 3 Ohridskog sporazuma uvrštena u poglavlje 35 pregovora o prijemu Srbije u Evropsku uniju, označio je praktično kraj pregovora u dijalogu Beograda i Prištine i okvirno rešenje konačnog statusa Kosova.