Месец: april 2014.

MUP Srbije je, povodom informacija pojedinih medija da su pripadnici Žandarmerije ušli na teritoriju Kosova, saopštio da je to bila planirana i koordinirana akcija.

Razigrani Džamirokvaj, na čelu sa ekstravagantnim pevačem Džej Kejem, biće glavne zvezde Sea Dance festivala, koji će se od 15. do 17. jula održati na plaži Jaz kod Budve.

Srpski poslanici u kosovskoj skupštini su protiv izglasavanja amandmana o formiranju Oružanih snaga Kosova, kazao je potpredsednik Skupštine Petar Miletić dodajući da o ovom pitanju treba čuti zvaničan stav NATO i Vlade Srbije.

Na sednici Vlade Kosova odlučeno da budući investitori budu oslobođeni plaćanja poreza na dobit korporacija i poreza na dodatu vrednost za investicije.

Ambasadorka SAD na Kosovu Trejsi Džejkobson razgovarala sa direktorom Kancelarije za pitanja zajednica Srđanom Popovićem o rešavanju problema priznavanja diploma izmeštenog prištinskog univerziteta u Kosovskoj Mitrovici.

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc negirao je navode da je formiranje novog tribunala za zločine pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova zapravo kritika na račun rada haškog tužilaštva u slučajevima koji se tiču konflikta na Kosovu.

Opozicione partije kosovskih Albanaca izrazile su spremnost da iniciraju izglasavanje nepoverenja Vladi Kosova, kako bi se parlamentarni izbori održali u junu ove godine.

Advokati koji brane uhapšene Srbe na Kosovu Miodrag Brkljač i Nebojša Vlajić izjavili su da je neophodno pojačati rad Euleksovih sudova i tužilaštva jer se, kako su kazali, jedino njima može verovati.

Nacionalna služba za zapošljavanje saopštila je da će se od danas, preko Poštanske štedionice, vršiti isplata novčane naknade nezaposlenim licima.