Месец: septembar 2017.

Amatersko pozorište “Janićije Popović” Doma kulture Gračanica je juče na sceni Dečjeg pozorišta u Subotici izvelo predstavu “Kući”, a nastup mladih glumaca iz Gračanice je održan u sklopu 24. Međunarodnog festivala pozorišta za decu.

Poslanici u kosovskom parlamentu Frašer Krasnići iz Samoopredeljenja i Milaim Zeka iz Nisme potukli su se tokom emisije na TV Klan Kosova u Prištini.

Uoči lokalnih izbora, sve su učestalije pretnje i pritisci na srpske političke predstavnike na Kosovu koji ne pripadaju Srpskoj listi, navode analitičari. Sa druge strane, predstavnici Srpske liste ocenjuju da je reči o izmišljotinama onih koji nemaju šta drugo da ponude građanima.

Web stranica mitrovačkog portala Kossev hakovana je danas u popodnevnim satima, objavila je ova redakcija na svom Fejsbuk profilu.

U toku su radovi na uređenju i asfaltiranju pojedinih ulica u Gračanici, Ugljaru, Preocu, Gornjoj Gušterici, Livađu i Batusu. Meštani navode da će im asfaltirane ulice olakšati svakodnevnicu.

“Prethodne garniture vlasti nisu donele pozitivne rezultate u opštini Ranulug”, kazao je kandidat za gradonačelnika Ivan Dimić ispred Napredne snage Kosova u opštini Ranilug.

Visoka predstavnica EU Federika Mogerini rekla je ministru spoljnih poslova Bedžetu Pacoliju da Kosovo s novom vladom treba da nastavi sa ispunjavanjem obaveza u vezi vizne liberalizacije.

Kosovska Centralna izborna komisija do sada je akreditovala skoro 26.000 posmatrača za predstojeće lokalne izbore, prenosi danas prištinski list “Zeri”.

Nezaposlenost i loša bezbednosna situacija su najveći problemi opštine Ranilug, kazao je kandidat za gradonačelnika Boban Jevtić. On je pozvao meštane da se odreknu predrasuda i da gledaju u zajedničku budućnost.

Prvi zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli je tokom sastanka s komesarom za proširenje i dobrosusedske odnose EU Johanesom Hanom zatražio da demarkacija granične linije s Crnom Gorom ne bude uslov za liberalizaciju viza za građane Kosova.