Na severu Kosova zatvoreno je šest filijala i Uprava za terzor. Aleksandar Šljuka iz Nove društvene inicijative (NSI) izjavio je da ovaj potez kosovskih vlasti može biti shvaćen kao unilateralnan i nekoordinisan. Predsednik Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević izrazio je zabrinutost za radnike i građane koji su koristili usluge Poštanske štedionice, naglašavajući da bi osnivanje Zajednice srpskih opština moglo rešiti ovu krizu.

Premijer Srbije Miloš Vučević poručio je povodom akcije kosovske policije koja je izvršila upad u ekspoziture Poštanske štedionice i trezor u četiri opštine na severu Kosova da je to čin divljaštva. Upad je osudio i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

HRONIKA

KULTURA

Dom kulture „Gračanica“, Narodna i univerzitetska biblioteka „Ivo Andrić“, Dom kulture „Stari Kolašin“ i PKC „Akvarijus“ organizuju promociju romana „Otkucaji duge“ autora Petra Todorovića i zbornika pesama „Đurđevdansko sastajanje“ Udruženja pisaca iz Kragujevca u Severnoj Mitrovici, Zubinom Potoku i Gračanici.

VREME

NETAČNO

Portparol kosovske vlade komentarisao je ovogodišnji drastični pad Kosova na Indeksu slobode medija Reportera bez granica (RSF). Međutim, njegov komentar jasno ukazuje na selektivno korišćenje informacija iz izveštaja RSF-a kako bi se stvorila povoljnija slika o kosovskoj vladi, dok istovremeno potpuno izostavlja kritike i probleme navedene u ovom izveštaju upravo na račun vlade i vladajuće stranke. Sa jedne strane, umanjuje značaj širih sistemskih pitanja koja utiču na slobodu medija na Kosovu i koja su jasno navedena u izveštaju, ali zato naglašava pitanje napada novinara na severu Kosova i sugeriše da je po pitanju televizije Klan sama televizija priznala da je došlo do kršenja zakona.

SPORT

SAOPŠTENJA

“Vlada Kosova i dalje divlja i teroriše Srbe na Kosovu i Metohiji uz svakodnevni angažman specijalne jedinice Kosovske policije”, saopštili su iz Partije kosovskih Srba.