Месец: mart 2017.

Kosovska policija saopštila je da je tokom  ove nedelje u tri odvojene akcije uspela da zapleni 151,4 kg marihuane i zbog posedovanja narkotika liši slobode više osoba.

Šesnaestogodišnji M.M. iz Mogile, opština Klokot, pretučen je sinoć u blizini svoje kuće i nanete su mu lakše telesne povrede, potvrđeno je za RTV Puls u policiji.

Upis u prvi razred počinje prvog aprila i trajaće do kraja maja, kažu u Osnovnoj školi “Kralj Milutin” u Gračanici.

Na najave da bi o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom moglo da se u Skupštini Kosova raspravlja 6. aprila, srpski poslanici kažu da je to tema koja je odavno na dnevnom redu, ali još uvek nemaju zvanične informacije.

Granice na Balkanu biće bezbedne sve dok balkanske zemllje budu usmerene ka integraciji u EU, smatra premijer Albanije Edi Rama. Ako tiranska platforma zaživi to je stvaranje velike Albanije, navodi predsednik Demokratske partije Srba u Makedoniji Ivan Stoilković.

Ukoliko prevremeni parlamentarni izbori na Kosovu budu održani pre podizanja prvih optužnica Specijalnog suda, može se očekivati da DPK ponovo bude na vlasti, piše današnji Zeri.

“Budite sigurni da ovde neće biti zida koji će razdvajati renovirani deo ulice i most na reci Ibar”, rekla je juče u Mitrovici specijalna predstavnica Evropske unije na Kosovu Natalija Apostolova, govoreći o radovima na rekonstrukciji glavnog mosta na reci Ibar i izgradnji pešačke zone u severnom delu grada.

Kosovska skupština usvojila je deklaraciju kojom odbacuje fusnotu pored naziva Kosovo u međunarodno postignutim sporazumima i ističe da Kosovo figurira samo na osnovu svog ustavnog imena. Srpski poslanici glasali su protiv deklaracije.

Poslovni ljudi sa severa Kosova suočavaju se sa brojnim problemima koji utiču na njihovo poslovanje. Dvadesetak, pretežno poljoprivrednih, proizvođača po prvi put je u Prištini direktno razgovaralo sa predstavnicima institucija koji su nadležni za njihovo poslovanje.

Predstavnici kosovske opozicije pozvali su na novu platformu za dijalog Beograda i Prištine, tvrdeći da Beograd neće priznati nezavisnost Kosova ukoliko ne bude međunarodnog pritiska u tom cilju i ukoliko Priština ne promeni svoj pristup dijalogu, prenosi danas “Koha ditore”.