Browsing: promocija

Pesnikinja i glumica Radmila Knežević predstavila je u okviru Vidovdanskih svečanosti gračaničkoj publici „Pesme prizrenske“, knjigu pesama pisanih na prizrensko – timočkom dijalektu. „Stvaranje na prizrenskom govoru potvrda je da je Prizren živ i da njegov jezik živi“, rekao je na promociji književnik i novinar Živojin Rakočević.

Dom kulture „Gračanica“, Narodna i univerzitetska biblioteka „Ivo Andrić“, Dom kulture „Stari Kolašin“ i PKC „Akvarijus“ organizuju promociju romana „Otkucaji duge“ autora Petra Todorovića i zbornika pesama „Đurđevdansko sastajanje“ Udruženja pisaca iz Kragujevca u Severnoj Mitrovici, Zubinom Potoku i Gračanici.

„Ako bi se čuo naš glas na taj način što bi se percipirala umetnost, izvođenje nekih predstava, filmova, bilo kakvih kulturnih događanja, mislim da bi i ljudi koji odlučuju o tome kuda se kreće politika jedne zemlje, jednog naroda, drugačije odlučivali i onda bi ih vodili nekim putem koji podrazumeva razumevanje, saradnju, prijateljstvo, lepotu različitosti, uvažavanje onog drugog koji govori neki drugi jezik“, rekao je u Gračanici glumac i producent Svetozar Cvetković.

Monografija „Sa Cvejom“ posvećena velikom glumcu Branku Cvejiću promovisana je u Domu kulture „Gračanica“. O glumcu koji je između ostalih igrao i lik Baneta Bumbara govorili su urednica izdanja Beka Vučo, njegov prijatelj i saradnik reditelj Boris Liješević i glumac Svetozar Cvetković. Na velikoj sceni organizovano je i čitanje dramskog teksta „Urotnici“.